huureendjes-logo
gewoon-genieten

Over ons

Huureendjes verhuurt sinds 2008 met veel plezier en enthousiasme haar lelijke eendjes, misschien wel bijna de mooiste van Nederland, die er voor de gasten tip top bijstaan om hen een onvergetelijke en zorgloze dag te laten beleven. De eendjes die onze gasten huren, rijden in het Noorden in Groningen, Friesland, maar voornamelijk in Drenthe.

BareldAnitaHuureendjesrijtjeAnita

Anita vertelt: “Ik rijd zelf al jaren in mijn rode 2CV. Het geeft een bepaald gevoel van vrijheid en eenvoud. Het is eigenlijk een auto met alles erop en eraan: Cabrio, heerlijke vering, unieke vormgeving, eenvoudig qua techniek, kortom: geweldig!

Het uitzetten van routes door de omgeving voor leuke dagtochten is een favoriete bezigheid van mij. Ik ervaar dan de schoonheid van het landschap en geniet er enorm van. Ik vraag me vaak af of anderen zich ook wel eens tijd gunnen om daarvan te genieten.
De omgeving waarin wij wonen (Eeserveen in Drenthe, in de omgeving van Borger, Exloo, Odoorn) waardeer ik enorm. Er zijn prachtige bossen, geweldige weidse uitzichten en mooie landelijke wegen langs typische drentse plekjes. Het ontstaan van het landschap heeft eeuwenoude invloeden, die je nog steeds terugziet in het Geopark De Hondsrug (sinds 2015 heeft dit park de UNESCO status). In onze toertochten attendeer ik daar de gasten ook op. Genieten is dan ook een van mijn speerpunten.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest bij de overheid, heb ik mijn gevoel gevolgd en ben voor mezelf begonnen. Ik heb daarin mijn ei gelegd: het verhuren van 2CV's, om ook anderen van zowel de auto als de omgeving te kunnen laten genieten.

Al het werk doe ik niet meer alleen, dat doe ik samen met mijn man Bareld Kamst. Samen hadden wij een akkerbouwbedrijf en verbouwden we aardappelen, suikerbieten en graan. Bareld vond de neventak binnen ons akkerbouwbedrijf ook een ontspannende uitdaging. Alle routes vertrekken vanaf ons voormalig akkerbouwbedrijf.

Wij houden ook erg van wandelen en fietsen.
Wij vinden het erg leuk als u contact opneemt of spontaan langskomt om de eendjes te bewonderen.

De Reünie

In november 2015 was Bareld in de TV uitzending van De Reünie van eindexamenklas Mavo Borger 1980 te zien. Tijdens deze uitzending was er een korte film waarin Bareld vertelt over de HuurEendjes en is er een impressie te zien van de HuurEendjes toerend door Drenthe. Naar aanleiding van de uitzending komen er regelmatig aanvragen uit het hele land om een eendje te huren in Drenthe. Ons motto: Huur een eend in Drenthe, gewoon genieten.

 

reunie borger 2015 m

Kijk hier de uitzending terug van De Reünie.
Niet de hele uitzending bekijken? Kijk dan tussen minuut 6 en 9 over huur een eendje.

Genot

Als persoonlijke big five for life heeft Anita:
G = Gewoon, Genieten
E = Eerlijk, Echt
N = Naar de zin maken
O = Ontwikkelen, Ontdekken
T = Toeren

Reserveer of informeer om een eendje te huren in het Drentse Eeserveen

Contact

Huureendjes

Anita Kip

Brammershoopstraat 31

7859 TG  Eeserveen (Drenthe)

tel 06 11 51 93 92

instagram @huureendjes

facebook @huureendjes